Guldkorn

Välkommen till bloggen. Här delar jag guldkorn som kommer min väg. När jag förändrar mitt sätt att se på verkligheten  - förändras min verklighet.

Stämmer det för dig med?

Mia de Neergaard bloggar
 
Lycka och framgång är ett sätt att leva, inte en destination
Datum: 2012-01-31 Kategori: Övrigt

Vi tror på dig och din storhet. Frågan är: Gör du det?

Känner du dig positiv och flödande inför det nya året eller är det mer som skall på plats först? Oavsett var du är just nu, är det fint att ta en kort paus, ta ett djupt andetag, njuta och förhoppningsvis bli inspirerade av årets första nyhetsbrev!

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs vår vision för dig och hur 2012 kan bli ditt bästa år! 


 

Kommentarer ( 1007 )
 
Gör som Oprah Winfrey och hennes personal - meditera på företaget!
Datum: 2012-01-24 Kategori: Övrigt

 Jag är 1000 procent bättre när jag mediterar!Oprah delar sina positiva erfarenheter med meditation

 Så säger Oprah Winfrey som tillsammans med sina  400 anställda mediterar på företaget.

 Klockan 9.00 på morgonen och klockan 16.30  stannar vi upp i arbetet, oavsett vad som pågår och sätter oss ner och mediterar.

 Det började med att vi var 7 stycken, sen kom 7 till,  sen kom fler. Vi blev 70 som blev 240 och idag  mediterar alla 400 anställda varje dag på arbetstid!!!

"Detta har gett så fantastiskt positiva resultat så det kan du inte föreställa dig", säger Oprah i en tv intervju med Dr Mehmet OZ ( Usa´s TV-läkare).

Hon fortsätter; personer som brukade ha migrän har det inte längre. Man sover bättre. Relationerna är bättre. Man kommer bättre överrens på företaget.

Se Oprah delar sina positiva erfarenheter om meditation här>>>

 

Mina reflektioner: Jag har mediterat i 30 år och de senaste 10 år dagligen. Jag håller fullständigt med Oprah om att "jag är 1000 procent bättre" när jag centrerar mig, kommer tillbaka till kärnan och till något som är större än mig.

Fick jag ha en enda önskan i livet så skulle det vara att vi alla börjar att meditera! Det kommer att ha en sån oerhört positiv effekt så det kan vi inte ens en gång föreställa oss!!!

 

Lägger vi därtill att vetenskapen visar gång på gång att meditation är oerhört effektivt vid stresshantering samt på våra mest förekommande psykiska obalanser depression och ångest.

Det här kostar massor för samhället, företaget och den enskilda människan, inte bara ekonomiskt. Det tömmer energin och vår förmåga att använda den inre kraften. Detta påverkar vår arbetskapacitet och gör vårt immunförsvar svagt.

meditera på företaget

Framgångs faktor för företag: Gå ett steg längre och introducera meditation och mindfulness på ditt företag. 

Nya värdegrunder blir klart avgörande för vilka företag som kommer att vara på frammarch.

Vad väntar vi på?  Framtiden är här vilket ögonblick som helst!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer ( 1002 )
 
Ja till livet med mindfulness!
Datum: 2011-10-18 Kategori: Övrigt

Tryck på pausknappen nu!

Medveten närvaro nu


Mindfulness är ett sätt att leva som gör oss mer närvarande i nuet.

Många lever med en ständigt pågående stress nästan som ett normalt tillstånd. Jag måste, jag ska, jag borde, jag... Med känslan av att aldrig vara i hamn, att det alltid behövs något mer för att du skall vara nöjd och kunna slappna av. Dessa tankar och trossystem skapar onödiga spänningar som frestar på hela vårt system och tömmer oss på energi.


Att trycka på pausknappen, släppa taget om stressen och vila i ögonblicket några minuter är oerhört välgörande för alla aspekter av dig. Det skänker en ljuvlig frid och stillhet i kropp och själ. Det ökar känslan av tillit till att livet är gott och stöjder dig.


Mias metod för mindfulness heter S T A N N A

  1. Stopp och stanna upp med det du gör
  2. Timeout ge autopiloten i dig ledigt
  3. Andas medvetet i kroppen och slappna av på utandingen
  4. Närvarande och fokuserad på stunden här
  5. Nyfiket observerande av situationen, kroppen, tankarna känslorna etc
  6. Acceptans av ögonblicket. Det ökar din förmåga att göra det bästa av varje situtation.

 

Forskning visar att ju mer medveten närvaro vi för in i våra liv desto bättre mår vi. Vi blir gladare, mer hoppfulla och mer tillfreds med livet.


Vill du börja redan idag - dvs nu?


Lyssna några ögonblick på min nya CD!

Leva i nuet, positiv mindfulness meditation.

 

Livet är här, nu! - Är du?

 

 

 

Kommentarer ( 1827 )
 
Nöjda kunder inspirerar!
Datum: 2011-10-10 Kategori: Övrigt

Personlig utveckling handlar om mod... Att våga ta nästa steg.

Tänk dig att börja arbetets morgon med att öppna mailboxen och läsa positiva mail från nöjda kunder, klienter och kursdeltagare.

Här är några av förra veckans mail som jag hoppas inspirerar dig att ta nästa steg i din utveckling vad det än är som du längtar efter och skulle vilja göra om du vågade.

 

Workshop med 4 Ess på Aktiverum Jag mår bättre än Bra
4 Ess måste stå för 4 Superladies……….
Har varit med om en hel del i mitt liv men denna lördagen var något av det bästa jag upplevt i vuxen ålder. Det kommer ta ett tag att smälta allt men det var länge sedan jag hade så himla roligt. Joakim


CD Glädje & Skratt med Mia de Neergaard

Cd-skiva Glädje & Skratt


Har ett härligt exempel på hur mycket jag själv kan förändra i min energinivå genom tex dina skivor: I tisdags var jag på väg till jobbet med en ganska stor inre stress, hade varit stressigt under några dagar utan att lyckas bryta det helt.
Av någon anledning så började jag lyssna på ett spår på CDn Glädje & Skratt som jag aldrig lyssnat på. (Det om inre leende och om att hjärtat ler ett mjukt varmt leende) Satt där i bilen med ett påklistrat, påfrestande leende och följde instruktionen.

Plötsligt utan att jag tänkte på det så började mungiporna dra uppåt av sig själv, vilket slutade med att jag riktigt GAPSKRATTADE så att tårarna trall.
Torkade tårarna, gick in på jobbet och sa godmorgon med ett brett leende.

Mina arbetskollegor höll på att trilla baklänges, helt häpna över att jag kunde va så pigg och glad så tidigt. Ville veta vad jag har för mirakelkur?
Lyckan kommer till den som ler eller hur! Maria:)

 

Kurs Bli Mästaren i ditt livModet att vara framgångsrik

Att titta i en spegel och säga att jag duger och mena det var något av det mest utmanande jag gjort. Att få ta emot all glädje,kärlek och värme från övriga kursdeltagare- WOW. En helt fantastisk kurs,ledare och deltagare! Mona

 

Lugnet och tilliten att jag lyckas med allt jag önskar har spritt sig i hela kroppen. Detta kan jag nämna som den första förändringen sedan är det att jag har mycket lättare att ändra fokus på det positiva istället för att tynga ner mitt huvud med saker som inte har sin plats där. Relationen med min mamma fast vi har inte träffats sen kursen vi pratar bara i telefon känns mycket bättre. Det hör jag tydligt i hennes röst. Mariana


Jag har det verkligen gott och mästerligt!
Jag upplever varje NU så mycket mer än tidigare! Och jag känner mig nästan alltid glad!! Jag har haft/har stor glädje av min tavla/collage från kursen och alla de övningar vi gjorde, mötet med DIG, de andra kursdeltagarna och mötet med mig själv.... Mari

 

 

personlig utveckling börjar med ett steg

Du behöver inte se hela vägen uppför stegen. Ett steg ger omdelbart nya perspektiv och vidgade vyer. Det avgörande ögonblicket är alltid nu!

Mia

Kommentarer ( 1758 )
 
Släpp taget och andas
Datum: 2011-09-27 Kategori: Övrigt

Vad gör du när stressen överrumplat dig trots att du lovat att inte dras med igen?

Börjar du kritisera dig för att inte lyckades den här gången... heller? Eller stannar du upp, släpper storyn om att du är dålig och ger dig möjligheten att skifta fokus?

Läs min artikel i Coola Qvinnor hur du i samma ögonblick som du blir medveten om vad som händer i dig kan ta tillbaka kraften och återfå lugnet inom dig. Du har trollspöet i din hand - använd det!

http://www.qoolaqvinnor.se/index.php?option=com_content&view=article&id=496%3Aminska-stressen-pa-jobbet-med-positiva-vanor&catid=64%3Ajobb&Itemid=189

Kommentarer ( 945 )
 
Gratis viktminskning med skratt!
Datum: 2011-08-23 Kategori: Övrigt

Gå ner i vikt av glädje!Glädjens gemenskap

Tjohoo. Nu börjar det hända härliga saker...

 

Att skratta är hälsosamt är något de flesta av oss känner till. Några goda skratt får muskelspänningar att minska, det är starkt stressbefriande, höjer immunförsvaret, stärker hjärta och lungor mm.

Du har säkert också upplevt den här härliga känslan av välmående som infinner sig straxt efter ett befriande skrattanfall. Man känner riktigt hur det smörjer hela systemet både invärtes och utvärtes.... riktigt njutbart.

Det blir en öppning till kontakt med sig själv igen och komma back to basic. Det blir lättare att få perspektiv på saker och görande, sortera vad som är verkligt viktigt och prioritera sunt därefter. Forskningen visar också att vi blir gladare och ser mer positivt på tillvaron när skrattet har fått ta plats i vardagen.

Ändå skrattar vi mindre nu än på 50- talet då skrattade vi upp till 18 minuter per dag. Hur mycket tror du att du skrattar i snitt per dag? 15 minuter, 12  eller 8?

Enligt undersökningar så skrattar vi numera bara 6 minuter per dag. Handen på hjärtat vissa dagar blir det kanske mindre än det...

Bara de ovanstående positiva effekter borde göra att vi medvetet vill skratta mer.

Och nu kan vi lägga ytterliga plus till och jag skulle nästan vilja säga livsviktigt att vi börjar skratta mer. Det kan nämligen bidraga till att minska den övervikt som sprider sig lavinartat runt om i världen och som tragiskt nog nu även letar sig långt ner i åldrarna på våra barn.

Enligt läkartidning kan vi gå ner i vikt upp till hela 0,5- 2,5kg per år genom att skratta 10-15min per dag!! Tjohooo - hur kul är inte det?

Alltså vi skrattar för lite och väger för mycket! 

Låt oss vända på kakan istället- Så att vi minskar i vikt tack vare att vi skrattar mer.... enkel god matematik!

Att skratta är: 

  • Enkelt  - Sunt - Naturligt 
  • Kan utövas var som helst och när som helst. Ingen tränings utrustning behövs. Du har det alltid med dig.
  • Socialt och smittande. Det är 30 gånger roligare att skratta tillsammans
  • Och som allt det bästa i livet , så är det gratis

Smiley

Keep on smiling! 

Mia

Kommentarer ( 9 )
 
Sommartips som både ger lugn och ny energi på jobbet!
Datum: 2011-07-05 Kategori: Övrigt

Arbetar du fortfarande? Längtan efter ledighet växer sig snabbtstörre i takt  med att solens strålar värmer in genom fönstren. En perfekt tid att  skapa goda vanor som du har glädje av även resten av året.

 
1 Börja bra!   
Innan du tar itu med dagens arbetsuppgifter gör du följande;
Ta befälet över dig själv, blunda och ta några andetag. Bestäm i dina tankar att det här blir en bra dag. Tänk på dagens uppgifter, hur du genomför dem med lätthet och i glädje, att mötena blir effektiva och kreativa. Säg till dig själv; Jag är redo för en bra dag. Jag väljer att öppna mig för nya möjligheter!
 
 
 
2 Tillåt dig att njuta på jobbet
Ta med en växt eller blomma till din arbetsplats.
Varje gång din blick hamnar på växten/blomman, gör du en kort liten paus och SER blomman. Njuter av dess skönhet, unika perfektion in i minsta bestånds del. Ca 30 sekunder av ren natur-njutning är allt som behövs för att din koncentrationsförmåga skall öka och ge dig ny energi. Så det är dags att börja njuta på jobbet och samtidigt nå bättre arbetsresultat! Ganska läckert eller hur?!


Lycka till med dina goda sommarvanor!

Kommentarer ( 15 )
 
Äggstra god choklad ökar produktionen av lycko-endorfiner!
Datum: 2011-04-20 Kategori: Övrigt

Vill du göra något alldeles "äggstra" för vår jord,

fairtrade handeln och samtidigt njuta av ljuvligt god ekologisk choklad? Jag kan bara varmt rekommendera dig att investera i en av Organic Meltdowns choklad. Det räcker med en chokladkaka för att rädda ett träd!

Hur det går till kan du läsa vårt Påskbrev  och hur du ser det träd du räddar och många andra godsaker också förstås som tex:

Visste du att mörk choklad gör att kroppen utsöndrar endorfiner de hormoner som gör oss lyckliga, precis samma som kärlek gör!

Glad påsk / Mia

Kommentarer ( 86 )
 
Lär dig förstå hemligheten med livet
Datum: 2011-03-02 Kategori: Övrigt

När livet leker – eller inte Lär dig förstå hemligheten med livet
Livet är ständigt pågående fylld med alla dess tänkbara händelser. Ibland är det lätt, fritt som i en härlig nedförsbacke och allt går i vår väg. Goda omständigheter serveras om vartannat och synkronisiteten blommar längs vägkanten. Livet leker – sä här skall det vara tänker vi.
Du cyklar vägen i godanro, där allt flyter ansträngningslöst, njuter och tänker nu har jag kommit på hur jag skall ta mig fram här på livets väg. Jag skall köra precis så här – hela tiden i denna  ”Bosse-filen” (Kommer du ihåg tv-reklamen om Bosse som  vunnit på lotto eller om det var något annat spel och har blivit så rik så att han har en egen gräddfil som han kör i på vägen ).
Rätt som det är när du glider fram där i vindsuset i ”Bossefilen” så blir det plötsligt trögt och motigt. Det är som om någon har satt en käpp mitt i cykelhjulet för dig. Nu har plötsligt allt ändrats och det är uppförsbacke, trögt och tungt att trampa på livets cykel. Nämen vänta lite vad hände nu, var tog allt flyt vägen? Vad gjorde jag för fel undrar du och så börjar du rannsaka dig själv.

Läs vidare här ...

Kommentarer ( 1007 )
 
Använd höger hjärnhalva mer och få effektiva konferenser
Datum: 2011-01-21 Kategori: Övrigt

I senaste nr av tidningen Kick Off ger jag tips hur man får konferenserna effektivare genom att använda höger hjärnhalva mer. Använd höger hjärnhalva mer och få effektivare konferenserDen här delen står för den kreativa sidan och det är härifrån alla brillianta lösningar och idéer har sitt ursprung.  Ett annat sätt för att optimera mötena är att öva upp din nu närvaro innan själva mötet och även under. Det gör att du är mer fokuserad och koncentrerad under mötet.  

Klicka här du kan bli nyfiken på att testa...

Kommentarer ( 947 )

Sida: 2
1 2 3