Meditation - Upplev inre ro och frid


Meditation har funnits så länge människan funnits på jorden. Syftet med meditation är att återställa balansen, öka kontakten med ditt inre och berika alla områden - fysiskt, intellektuellt, känslomässigt och själsligt. Dörren till ditt hjärta öppnas inifrån…

Varför meditera?
Stress en stor faktor som påverkar människan och samhället negativt. En av de mest effektiva metoderna att bli fri från stress är att meditera.

Meditation ger djup avkoppling både för kropp och själ, tar dig bortom det ständiga brus från din interna dialog och tankar, bortom dina upplevda begränsningar och bortom egot – in till en plats av ren stillhet, ren kreativitet och ren frid.

Meditation handlar ej om att tvinga vårt medvetande att vara tyst.  Det är snarare en process där vi återupptäcker den tystnad som alltid är närvarande. Bakom den interna dialogen finns en tystnad av rent medvetande som inte berörs av tankar som rör dåtiden eller av tankar om framtiden.

Vi riktar vår uppmärksamhet största delen av våra liv utanför oss själva, i tron om att finna nyckeln till vår glädje, frid, harmoni och lycka.

Allt du söker finns inom dig!

Några fysiologiska fördelar med meditation

  • Blodtrycket sänks
  • Halten av stresshormonerna minskar
  • Minskar risken för hjärtsjukdomar
  • Andningen återfår sin naturliga rytm
  • Stärker ditt immunförsvar
  • Förbättrar blodcirkulationen
  • Koncentrationsförmåga ökar
  • Bättre självkännedom

 

Forskning visar att 30 min meditation motsvarar flera timmar sömn. Det betyder att du sparar tid när du mediterar samtidigt som du får mer energi och fyller på den positiva kraften.

Anledningen till att jag själv har mediterat i snart 30 år är att det ständigt fördjupar och ökar kontakten med mitt inre, gör att jag kommer i samklang med min högre potential på ett enkelt sätt. Härifrån får jag nya insikter och tar emot visdom . När jag mediterar får jag ett större flyt och lätthet i min dag även vid ett tidspressat schema.

Kan alla lära sig att meditera?
Ja meditation är ett naturligt tillstånd

Meditation är ett naturligt tillstånd för ditt sinne som uppstår spontant när du inte gör någonting överhuvudtaget. Vilket inte händer så ofta för nutidsmänniskan. Meditation är helt fri från ansträngning, att prestera och kamp.

Det enda som behövs är att slutar aktivera dig några ögonblick och blir alldeles alldeles stilla. Efter en stund saktar även dina tankar ner, din andning förändras och kroppen slappnar av och du blir helt närvarande i nuet. Dina tankar är varken i framtiden eller i din historia, utan bara här just i detta ögonblick. Detta är ett tillstånd av meditation som sedan fördjupas och fördjupas ju mer du praktiserar och utöver det.

Det finns många möjligheter att lära sig meditation på.
Här är några förslag:

På egen hand
Rikta din uppmärksamhet på din andning

Hitta en plats där du är ostörd. Sätt dig med ryggen rak och avslappnad.
Slut dina ögon och ta några sköna, lugna andetag.
Andas in lugn o ro genom näsan, ända ner ifrån magen.
Andas långsamt ut spänning, oro och motstånd genom munnen .
Slappna av. Sitt nu några minuter i tystnad och bara bli medveten om din andning.
Om du försvinner bort i tankarna så för du bara din uppmärksamhet varsamt tillbaka till din kropp och din andning.
Ca 5 min är bra att börja med.

Tillsammans i grupp
Gå med i en meditationsgrupp i din närhet

Du är varmt välkommen på vår meditations träff som är i Höllviken utanför Malmö.
Inga förkunskaper behövs endast ett öppet sinne och hjärta, och önskan att nå förbi vår vanliga verklighets begränsningar och fördjupa kontakten med den du verkligen ÄR. Vi möts i stillhet och närvaro, där kärleken bor.

Läs mer om höstens meditationsträffar>>

Anmäl dig >>